سایت های غواصی جزیره خارک

سایت های غواصی جزیره خارک

سایت های غواصی جزیره خارک

در فاصله هفتاد و شش کیلومتری شمال غربی بوشهر و سی کیلومتری بندر ریگ و سی و پنج کیلومتری بندر گناوه جزیره ای به نام خارگ که گاهی به آن خارک نیز گفته می‌شود قرار گرفته است که از نظر تقسیمات کشوری، جزوی از استان بوشهر و از توابع شهرستان بوشهر محسوب می‌شود. جزیره خارگ دارای هشت کیلومتر طول (شمال – جنوب) و چهار کیلومتر عرض بوده و ارتفاع متناسب به دست آمده از سطح دریا در این جزیره حدودا برابر با سه متر است.

جزیره خارگ نزدیک ترین جزیره به بوشهر بوده که از گذشته های بسیار دور(اواخر هزاره دوم قبل از میلاد) به علت موقعیت جغرافیایی خود و برخورداری از آب شیرین سکونتگاه بسیاری از اقوام مختلف به خود بوده است. طبق بررسی ها و کاوش های انجام شده و همچنین آثاری که امروزه در جزیره قابل مشاهده است، در دوره ایلامیان، هخامنشیان تا ساسانیان جزیره خارک مسکونی بوده و همچنین که این جزیره همواره مورد توجه بازرگانان و اقوام گوناگون از سایر نقاط جهان به خود بوده است. قدیمی ترین اثر که در آن به نام خارگ اشاره شده مربوط به شاعری متعلق به قرن سوم هجری بوده که پس از آن نیز متن های وجود داشته اند که تقریبا در همه آنها به سرسبزی این جزیره و مرغوبیت مروارید های موجود در این جزیره اشاره شده است.

مانند اکثر جزایر آب و هوای خارک در تابستان ها گرم همراه با شرجی و رطوبت محلی بدون بارندگی است؛ معمولا از اسفند ماه گرمی هوا آغاز می‌شود و به گونه ای است که طول دوره گرما حدود 8 ماه می باشد. درجه حرارت در فصول مختلف سال از چهار درجه سانتی گراد تا چهل و شش درجه سانتی گراد متغیر است؛ در زمستان میانگین روزانه حرارت هوا برابر با هفده درجه سانتی گراد بوده و در تابستان این عدد به سی و دو درجه سانتی گراد می رسد. در اواخر فصل پاییز به خصوص آذر ماه باران های پاییزی شروع می‌شوند که به افزایش کیفیت هوا کمک می‌کنند، باید اضافه کرد که زمستان در این جزیره کوتاه است.

غواصی جزیره خارک

جزیره خارگ را می‌توان طاقدیس ملایمی دانست که میانگین شیب لایه های سطحی آن ما بین ده تا پانزده درجه است. اما بلند ترین نقطه جزیره خارگ کوه دیده بان نام دارد که در ارتفاعی برابر با هشتاد و هفت متر از سطح دریا قرار گرفته است، لازم به ذکر است که مدت ها قبل در این نقطه فانوس دریایی کوچکی کار گذاشته بودند.

در سمت شمال جزیره می‌توانید کوه تخت و در سمت جنوب جزیره خارک می‌توانید کوه گردن اشتر را مشاهده کنید.

بلندی های جزیره خارگ که در غرب جزیره قرار دارند عبارتند از: کوه تخت، کوه لشکری، کوه دیده بان، کوه گردن اشتر.

همچنین که در قسم شمالی جزیره خارک جزیره بسیار کوچکتر و کشیده‌ای به نام خارگو وجود داشته که نام آن توسط بومیان این منطقه انتخاب شده است.

نحوه ساخت و ساز در جزیره خارگ را به طور کلی به دو نوع گروه ساخت و ساز سنتی و مهندسی می‌توان تقسیم کرد؛ بیشتر ساخت و ساز های سنتی توسط اهالی بومی جزیره و در گوشه شمال شرقی جزیره صورت گرفته است؛ طبق قانون اهالی بومی اجازه اسکان و ساخت و ساز در ضلع شرقی باند فرودگاه جزیره را دارند . سایر نواحی جزیره زیر سلطه شرکت پایانه های نفتی ایران و یگان های از نیرو های مسلح می باشد.

جزیره خارگ یکی از قطب های مهم جهت صنعت نفت ایران بوده و در این جزیره یکی از مهم ترین پایانه های صادرات نفت جهان بنا شده است و باید گفت که بیش از نود درصد از صادرات نفت ایران از جزیره خارگ صورت می‌گیرد. به همین علت نیز ورود افراد غیر ساکن و افراد عادی به جزیره خارگ ممنوع بوده و برای این کار می بایست هماهنگی های لازم انجام شده و مجوز های مورد نیاز اخذ شوند.

در مبحث غواصی در این جزیره باید گفت که ریف های مرجانی جزیره خارگ تقریبا سالم هستند اما در برخی از نواحی به دلایل شرایط زیست محیطی موجود، برخی از مرجان ها سفید شده اند.

همچنین که در اطراف جزیره می‌توانید انواع گونه های عمومی آبزیان خلیج فارس را با تعداد بیشتر مشاهده کنید و از دیدن آنها لذت ببرید.

به نسبت دیگر نقاط خلیج فارس شیب بستر دریا در جزیره خارگ بیشتر بوده و عمق دریا در جزیره خارک به سرعت افزایش می یابد.

گفتنی است که چند سایت غواصی غیر طبیعی در اطراف جزیره توسط چندین کشتی و نفتکش مغروق از زمان جنگ تحمیلی به وجود آمده است که تبدیل به زیستگاهی مناسب جهت تجمع انواع آبزیان شده است.

لازم به ذکر است که به علت عمق زیاد نواحی ساحلی، میدان دید شما هنگام غواصی در آب های جزیره خارگ خوب بوده و حتی در صورت آرام بودن دریا به راحتی می توانید از سطح آب تا عمق پانزده متری بستر دریا را به خوبی مشاهده کنید.    


وب‌اپلیکیشن Ddiver را به صفحه اصلی موبایل خود اضافه کنید.

1 - در نوار پایین روی دکمه Share بزنید.

2 - گزینه Add to Home Screen را انتخاب کنید.

3 - در مرحله بعد در قسمت بالا روی Add بزنید.

Ddiver - آموزش غواصی در کیش